Galleri Gunnel logga.

30_ar_i_tv
Gunnel visade filmglimtar.


 

 

.elloz_trollkarl
ELLOZ med sin trollstav.


 

 Åmål 1 juli 2011

 


 Intresserade åhörare på en berättarkväll.


Gunnel Eklund var med GALLERI GUNNEL inbjuden som medarrangör av Museivandringen i Åmåls kommun. På initiativ av turistbyrån i Åmål samordnades musei-vandringen av kulturella museer helgen 1-3 juli 2011. Besökarna gavs tillfälle att se konst, folklivshistoria och teknik på en och samma rundvandring.

Många besökare kom till utställningen Från rokoko till nutid under öppettiderna i juli månad. Speciellt stort var intresset för berättarkvällarna, där Gunnel Eklund berättade och visade bilder från sin uppväxt, sina studieår och sin karriär. På mångas begäran visade Gunnel även filmglimtar från sina framträdanden i TV under rubriken: Mina 30 år i svensk TV, där många minnesvärda framträdanden ingår.

Gunnel Eklund hade detta år inbjudit åmålsbon Nilsgunnar Elfstedt som gästutställare på sin utställning.

Nilsgunnar Elfstedt (f. 1929) med artistnamnet ELLOZ började som balansakrobat i unga år. Han utvecklades med tiden till jonglör och trollkonstnär och turnerade på 60- och 70-talet i folkparkerna och uppträdde i TV. På senare år har han forskat inom magins historia och skrivit nostalgiska böcker om sitt och andra artisters turnéliv. I sitt yrkesliv arbetade Nilsgunnar som tryckare på lokaltidningen PD. På fritiden är han en hängiven fotograf och konstnär och har deltagit i många utställningar. På denna utställningen visade han foton och oljemålningar.

elloz_akrobat


 

 
 
 
 

oljemalningar_elloz

Oljemålningar av ELLOZ.