körs!
   

 

empire

Empirestil.Åmål den 1 juli 2010

stefan_klipper


Gunnel hälsade alla soligt och varmt välkomna till årets Här är mitt liv- utställning med underrubriken Från rokoko till nutid. Gästutställare var konstnär Johnny Elfstedt med akvareller i miniatyr.


Johan Sätterman svarade för underhållningen med trumpetspel. Därefter berättade Gunnel om sin uppväxt och läste dikten Och här är dungen där göken gol av Gustaf Fröding.


Invigningstalare var kulturchefen i Åmåls kommun, Stefan Jacobsson, assisterad av Åmåls kommunchef Svante Melander. Stefan Jacobsson inledde med att säga att det var en ära för honom att vara här och inviga denna exposé genom många sekler, som man fascineras av på mer än ett sätt. Man kan koppla det du visar i utställningen till de fantastiska sammanhang, som du har deltagit i genom åren, genom att titta på de här affischerna, som var och en berättar en historia som är fylld av minnen, dofter och musik. När du säger att du inte längre kan upphäva din stämma som du gjorde fordom, så kommer jag ihåg att jag haft förmånen att få ackompanjera dig vid några tillfällen och när jag tittar på dig och tänker på det, så hör jag hur du fortfarande låter väldigt bra!


Finessen med en så´n här utställning är, att man kan minnas och lära sig mer om personen bakom. Flera av er bor grannar med det här nya inslaget i kulturlandskapet Åmål och kan berätta om saker som ni har sett här. Det är på det viset som sammanhang blir ännu mer intressanta. Du är en väldigt intressant person och efter en så´n här utställning blir du ännu mer intressant. Det här visar också att det finns möjligheter. Vad jag menar är att unga människor och andra åmålsbor, kan se och tänka och kanske bestämma sig för att jag kan, jag vill! Man kan mycket om man vill! På så sätt blir du en förebild för andra kulturaktörer. Vi ser många kulturyttringar här. Johnnys bilder är också ett exempel på detta, som vi sammankallar med känslor och upplevelser. Det är det som är finessen med livet.


Med dessa enkla ord vill jag tacka dig för att du har ställt i ordning allt detta. Du har lyckats otroligt bra. Jag såg utställning du hade i Ödebyn och du har kokat ner den till en god buljongtärning! Väldigt imponerande! Samtidigt är detta en kulturell attraktion i Åmål och här kan man numera förse sig med Kulturkalendern som levereras till både besökare och Åmålsbor. I sommarnumret finns en annons om just den här utställningen. Ta med er släkt och vänner! Om man är osäker på positionen, så kan man ställa in GPS:en enligt anvisningar som finns i Kulturkalendern. Du har fått en plats på världskartan!


Det känns hedrande att få klippa bandet, men innan dess vill jag från kommunens sida, med hjälp av kommunchef Svante Melander, överräcka en liten hyllning och tacka dig för ditt arbete som gjort livet intressantare för oss. Därefter gick Stefan och Svante ihop och klippte bandet. – Härmed förklarar jag Galleri Gunnel för invigt!


Därefter påminde Gunnel om att det är Frödingår i år och deklamerade dikten Skogsrå´t.


Avslutningsvis överräckte Gunnel en gåva till Stefan i form av en inramad bild från ett framträdande på Baldersnäs 1980,när Stefan ackompanjerade Gunnel.

 
 
   

johnny_elfstedt

Konstnär Johnny Elfstedt med sina akvareller i miniatyr.

modern

 Modern stil.