ingrid_o_gunnel
Ingrid Huber-Ring och Gunnel Eklund.
annmarie_obed

malning av annmarieÖdebyn 26 juni och 24 juli 2008

 kerstin_klipper
Kerstin Einevik-Bäckstrand klipper bandet.


Musikföreningen Lyrique anordnade två intressanta vernissager i Ödebyns Gamla skola under sommaren. Som komplement till sin egen utställning hade Gunnel Eklund vid första vernissagen den 26 juni, inbjudit konstnären Ingrid Huber-Ring, Schweiz.Kärlek, humor och fantasi är en träffande beskrivning av de verk som Ingrid Huber-Ring visar, sade Gunnel Eklund. Denna devis såg jag på Ingrid Huber-Rings köksdörr när jag besökte henne och då fick jag idén till det gemensamma mottot för utställningarna, nämligen Livets kryddor i konsten och musiken.


Ingrid Huber-Ring är född i Sverige, men har bott största delen av sitt liv i Schweiz. Ingrids målningar kallas Line Paintings och hon berättade att hon tidigt blivit inspirerad av Pablo Picassos teknik och på den vägen är det, sade hon och gjorde en gest mot sina streckmålningar som hängde på väggarna. Ingrid är också författare och kallar sig då Alexia Ring.


Kulturnämndens ordförande Kerstin Einevik-Bäckstrand invigde utställningen och tyckte den utgjorde ett välkommet komplement till det övriga kulturutbudet i Säffe kommun. Pernilla Bogö-Bryntesson och Sandra Hägg underhöll med sång.per_o_gunnel

Kulturchef Per Berg höll invigningstalet.


Den andra vernissagen den 24 juli, inleddes med musik av Svanskogs Musikensemble. De inbjudna konstnärerna var Ann-Marie Bodin-Obed från Hallanda, numera Karlstad och dottern Maria Obed, Karlstad med sambo Benjamin Goss från New York. Ledmotivet var inspiration och inlevelse.


Ann-Marie Bodin-Obed har erhållit sin utbildning av konstprofessorerna Arne Isacsson och Georg Suttner och visade abstrakta målningar i olja, akryl och akvarell.


Maria Obed och Benjamin Goss är fotokonstnärer som har rest världen runt och fotograferat människor och miljöer. På utställningen visade de svart/vita bilder från Venedig och New York. Benjamin visade också ett fängslande bildspel från New York med musik.


Kulturchef Per Berg invigde utställningen och hyllade konstnärerna för att de så givmilt lät oss ta del av deras konstverk. Per Berg tackade också Gunnel Eklund för att hon på konstnärlig hög nivå ser till att Svanskog får ta del av ett rikt kulturliv. - Det är inte för inte som Gunnel tilldelades Säffle kommuns kulturpris 2007, avslutade han, varvid besökarna gav Gunnel en lång och varm applåd.

 
 
   karneval _i_venedig
Karneval i Venedig av Ingrid Huber-Ring.
gondoljar